Van Excel naar slimme automatisering

onze zoektoch naar een flexibele, aanpasbare, modulaire en betaalbare oplossing

De mismatch tussen realiteit en software

Als ondernemer wil je graag dat je bedrijf als een geolied machientje loopt.  Hoe blij wordt jij ervan als een project helemaal volgens plan loopt? Alles op tijd op de juiste plek zonder overschrijdingen. Daarvoor heb je goede processen nodig. En die moeten soepel ondersteund worden met software. 

Maar de realiteit is vaak anders. De onderliggende software benadert het process zo goed mogelijk, maar het is lastig met Excel, pen en papier en allerlei appjes de boel efficiënt te automatiseren. Echt aansluiten doet het nooit. 

 

Van papier naar online appje

In ons eigen bedrijf stonden we ooit voor vergelijkbare problemen. Toen we groeiden, begonnen de problemen. Voorraad werd niet gefactureerd. Uren werden niet goed geschreven. Documentatie was niet op orde. Facturatie werd een dagtaak. 

We kwamen toen op de lange weg van papieren oplossingen, Microsoft Access applicaties (wie kent het nog?), Excel-sheets en online apps. Maar echt geolied werd het niet. 

One app that rules them all

Het heeft ons alsmaar verder gestuwd in de zoektocht naar een oplossing. Na veel software te hebben geprobeerd, zijn we uiteindelijk in 2014 terecht gekomen bij een ideale oplossing. Een oplossing die voldoet aan onze wensen van aanpasbaarheid, die zich vernieuwt en volgens een slim framework is opgebouwd: Odoo ERP software.

Flexibele basis voor automatisering

We werken sinds 2014 met de Odoo software. We kunnen  stellen dat we het pakket goed kennen. Je kan erg veel met Odoo, maar dat is niet de kracht van deze software. De kracht is dat alles kan worden aangepast. Het is ons fundament waarin we elke uitdaging kunnen modeleren. 

Als je dat op een goede manier uitvoert kan je stap voor stap allerlei processen automatisch laten verlopen en met elkaar koppelen. Alsof je telkens een nieuw appje in gebruik neemt, maar dan wel een app die aansluit bij alle andere appjes. 

Wij vinden dit werk geweldig

Het automatiseren tot een een soepele oplossing maakt ons blij. Mooie geautomatiseerde oplossingen kunnen we echt waarderen.

Het kan vaak zoveel beter

Onbekendheid met de mogelijkheden van  automatisering en tijdgebrek om het goed uit te zoeken leiden vaak tot matige keuzes.

Stapsgewijs werken

Je kan veel automatiseren. Laten we eerst de voor de hand liggende problemen aanpakken. Wanneer je ziet wat er kan, komen vanzelf nieuwe ideeën.

Je kan zelf veel doen

Het is belangrijk dat je als ondernemer betrokken bent bij de automatisering. Het is vaak een wezenlijk deel van je product. Zelf doen met onze begeleiding maakt dat je begrijpt wat je doet.

Onze Missie.

Hoe wij automatiseren zien

Slim automatiseren is een onmisbare strategie met veel voordelen.

Het voorkomt fouten

Het geeft je meer tijd

Het geeft je meer inzicht

Slim automatiseren betekent een balans vinden tussen ‘processen automatisch maken’ en ‘handmatige handelingen’. 

 

 

 

Wil je ook een bedrijf dat loopt als een geoliede machine?

Laten we er dan samen eens naar kijken

Neem contact met mij op

Laten we eens even praten